Zijn katten gelukkig in opvangcentra?

Shelter Cats zijn gezonde katten In plaats daarvan blijven de mensen in schuilplaatsen bezig om ervoor te zorgen dat hun katten controles, schoten en behandeling hebben ondergaan voor ziekten of parasieten. Dat betekent dat katten gezond zijn op het moment van adoptie. Katten zijn het meest populaire gezelschapsdier in de VS. Tientallen miljoenen katten zonder eigendom leven buiten en vertrouwen meestal op mensen om hen van voedsel en onderdak te voorzien.

Hun gezelligheid varieert van echt ongesocialiseerde wilde katten tot vriendelijke zwerfkatten die verdwaald zijn geraakt of in de steek zijn gelaten. De Humane Society of the United States is van mening dat elke kat een leven verdient dat vrij is van honger of dorst, angst en leed, ongemak, pijn, letsel of ziekte en dat katten die hier risico op lopen onze verantwoordelijkheid zijn om voor te zorgen. Ongeacht of ze eigendom zijn of niet, katten die buiten zijn, zijn de belangrijkste oorzaak van overbevolking van katten in gemeenschappen en kunnen van geval tot geval een bedreiging vormen voor het behoud van ten minste sommige soorten dieren in het wild. Laat uw katten steriliseren of castreren.

Katten kunnen al op de leeftijd van vijf maanden beginnen met reproduceren, dus ze moeten op die leeftijd of jonger worden gesteriliseerd waar mogelijk. Katten kunnen elk jaar meer dan één nest hebben, en elk nest draagt bij aan de miljoenen katten in het hele land die strijden om huizen. Elk jaar worden bijna twee miljoen katten geëuthanaseerd in opvangcentra en dierenbestrijdingsfaciliteiten in het hele land. Naast populatiecontrole kan sterilisatie ook onaangenaam gedrag van intacte katten elimineren, zoals vechtende mannelijke katten en vrouwelijke katten die hun voortplantingsseizoen ingaan.

Binnenkatten leven langer, zijn meestal gezonder en kunnen enkele van de roofdieren, verwondingen, parasieten en overdraagbare ziekten vermijden waaraan buitenkatten kunnen worden blootgesteld. Binnenkatten doden geen vogels en andere dieren in het wild. Een buitenverblijf of wandeling aan een harnas en riem kan een kat desgewenst veilige toegang tot buiten bieden, hoewel katten geen toegang tot buiten nodig hebben om een volledig en gelukkig leven te leiden. Zet te allen tijde zichtbare identificatie op uw katten.

Onbedoeld ontsnappen is een veelvoorkomend risico voor katten binnenshuis. Slechts ongeveer 2 procent van de verloren katten die dierenasielen binnenkomen, wordt opgeëist door hun families. Een halsband met zichtbare identificatie is de beste levensverzekering die u kunt kopen. Katten kunnen gemakkelijk en veilig halsbanden met identificatie dragen, en een microchip is een goed back-upmiddel voor identificatie.

Microchips alleen zijn niet genoeg, omdat het de zichtbare ID is die mensen onmiddellijk waarschuwt dat de kat eigendom is. Alle katten, zelfs katten die nooit met andere dieren omgaan of zich buiten wagen, moeten minstens één keer per jaar worden onderzocht en vaccinaties krijgen tegen hondsdolheid en andere ziekten, zoals aanbevolen door hun dierenarts. Regelmatige veterinaire bezoeken, evenals preventieve zorg, zoals katten binnen houden en goede voeding bieden, zijn essentieel om de hoogste kwaliteit van leven voor katten te garanderen. Daartoe ondersteunen we Trap-Neuter-Return (TNR) en soortgelijke sterilisatieprogramma's, wetgeving die niet-dodelijke bevolkingscontrole mogelijk maakt en ondersteunt, en op coalitie gebaseerde benaderingen waarbij gemeenschapsleiders, burgers en belanghebbenden betrokken zijn om effectieve programma's voor het beheer van katten in de gemeenschap te implementeren.

Programma's die dodelijke controle proberen te gebruiken om kattenpopulaties te elimineren, zijn onmenselijk, ineffectief en verspillend van schaarse middelen. In veel gebieden van de VS. Hoewel grote aantallen katten worden geëuthanaseerd in schuilplaatsen, komen de aantallen niet in de buurt van het bereiken van een omslagpunt om kattenpopulaties in de buitenlucht te verminderen. Dit resulteert in een cyclus van inname en euthanasie voor een klein percentage van de totale kattenpopulatie in een bepaalde gemeenschap, met weinig tot geen impact op het totale aantal.

Predatie door buitenkatten op vogels en andere dieren in het wild is een echte en legitieme zorg. Hoewel The HSUS van mening is dat buitenkatten recht hebben op bescherming, is het ook van mening dat populaties in het wild moeten worden beschermd tegen katten. Dat is een van de redenen waarom we TNR actief promoten, en waarom we betrokken zijn geweest bij programma's zoals het verwijderen van wilde katten van San Nicholas Island, Calf. De HSUS ondersteunt geen beheerde kolonies in ecologisch kwetsbare gebieden of in gebieden waar de katten een dreigend risico op schade lopen, zoals slooplocaties of gebieden waar hinderlijke klachten zijn geëscaleerd en onopgelost blijven.

De HSUS ondersteunt gezamenlijke inspanningen, zoals op coalitie gebaseerde initiatieven, om kattenpopulaties in de buitenlucht op humane wijze te verminderen en tegelijkertijd bedreigde en bedreigde populaties in het wild te beschermen. De omvang van het probleem is zo groot, zowel geografisch als in termen van het enorme aantal katten, dat een triagebenadering nodig is om de meest kwetsbare populaties in het wild te beschermen, zoals bedreigde diersoorten op eilanden. Ook moet incrementele vooruitgang worden geboekt bij het aanpakken van schade aan alle soorten wilde dieren die kwetsbaar zijn voor predatie van katten, aangezien ze allemaal inherente waarde hebben. Door het in kaart brengen van natuurgevoelige gebieden, verplaatsing van kattenkolonies of aanpassing van voeding, de oprichting van geschikte heiligdommen en andere innovatieve oplossingen, kunnen de negatieve effecten worden verminderd en uiteindelijk worden geëlimineerd.

Elke gemeenschap is anders en er is geen effectieve one-size-fits-all reactie op het beheren van katten uit de gemeenschap (zonder eigendom). Belanghebbenden moeten samenwerken om programma's te creëren die inspelen op specifieke behoeften en de beschikbare middelen in hun gemeenschap maximaliseren. Hoewel de taak die voor ons ligt complex is, is het niet onmogelijk. Er worden al grote inspanningen geleverd in verschillende steden, dorpen en eilanden in ons land en de wereld.

Amerika's favoriete huisdier verdient het om een lang, gezond en humaan leven te leiden, en de HSUS is toegewijd om dat te realiseren. Als er één zilveren rand is aan de huidige pandemie, is het dat dierenasielen het moeilijk vinden om zoveel katten en honden ter adoptie aan te bieden als gewoonlijk. Er is een run geweest op veel dierenasielen en huisdieren die uit deze faciliteiten zijn geadopteerd, vinden in een recordtempo nieuwe huizen. Maar naarmate het leven langzaam weer een schijn van normaal wordt, is de kans groot dat de adopties van het vastleggen van onderdak afnemen.

Hopelijk zullen we nu veel meer waardering hebben voor hoe katten en andere huisdieren troost en gezelschap kunnen bieden en ons kunnen aanmoedigen om een actievere levensstijl te leiden terwijl ze ons helpen onze moeilijkere tijden in het leven door te komen. In de toekomst, als dierenasielen leeg dan vol kunnen blijven als we ons realiseren dat ze een dienst van onschatbare waarde bieden die nog meer beschermheerschap nodig heeft, dan hebben we nog meer te vieren. Ter viering van de National Adopt a shelter cat Month van de ASPCA in juni van elk jaar, vindt u hieronder de belangrijkste redenen om een kat uit een asiel te adopteren. De ASPCA redt, huisvest en beschermt elk jaar talloze katten.

We kunnen allemaal hun zaak helpen door hun inspanningen in juni en het hele jaar door te erkennen door het bewustzijn van de populatie kattenopvangcentra te vergroten en mensen die we kennen aan te moedigen hun plaatselijke dierenasiel te controleren op een mogelijke adoptie voordat ze elders een kat krijgen. Ongeveer 6,5 miljoen gezelschapsdieren komen de VS binnen, S. Dierenasielen elk jaar volgens de ASPCA. Door een kat te adopteren, in plaats van er een te kopen in een winkel of een fokker, maakt het een extra opening in een dierenasiel mogelijk voor een ander huisdier om te worden geadopteerd, waardoor 2 levens worden gered.

En omdat katten geweldige therapiedieren zijn, zou je kunnen beweren dat ze een derde leven kunnen redden door mentale stress te verlichten en gezelschap te bieden, vooral in deze moeilijke tijden. Wanneer de extra moeite wordt gestoken in het adopteren van de perfecte kat, zullen anderen vragen waar zo'n goede kat vandaan kwam. Wanneer wordt verteld dat het vanuit een asiel is geadopteerd, zal deze positieve interactie en bekrachtiging anderen aanmoedigen om mogelijk ook een huisdier uit een asiel te adopteren. Er is meestal een grote selectie katten om uit te kiezen in een dierenasiel.

Zelden vindt men elders een mogelijkheid om de „pluk” van het nest uit alle beschikbare katten te hebben. En extra lokale schuilplaatsen kunnen worden bezocht voor een nog grotere selectie. Raszuivere dieren hebben de neiging om meer vatbaar te zijn voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, hartafwijkingen en neurologische aandoeningen. Dieren van gemengd ras hebben doorgaans minder erfelijke genetische gezondheidsproblemen.

Door een kat te kiezen die in goede gezondheid verkeert, maar die mogelijk een gemengde afstamming heeft, zal hij tijdens zijn leven waarschijnlijk minder medische problemen opleveren. Het adopteren van een kat is financieel verstandig. Adoptiekosten zijn veel lager dan de kosten van een raszuivere kat van een fokker of dierenwinkel. En wanneer u een kat uit een asiel adopteert, heeft uw huisdier al zijn schoten, medische zorg verzorgd en indien nodig gesteriliseerd of gecastreerd voordat u hem naar huis brengt.

Dit bespaart u veel geld. Katten kunnen een breed scala aan persoonlijkheden hebben. Ze vinden het misschien leuk om bij mensen te zijn, of het kunnen meer eenzame dieren zijn die de voorkeur geven aan hun eigen ruimte. Door een volwassen kat te adopteren, kunt u veel gemakkelijker zien hoe hun persoonlijkheid is dan proberen erachter te komen wat voor soort persoonlijkheid een kitten uiteindelijk zou kunnen hebben als het opgroeit.

Door een meer volwassen kat te adopteren, helpt u ook om een huisdier te herhuisvesten dat anderen misschien niet willen adopteren. De kat wordt meestal zwerfvuil getraind en u hoeft niet te maken met de „kittenfase” en al het klauwen en kauwen dat daarbij hoort. Wanneer een kat uit een asiel wordt geadopteerd, geniet de eigenaar automatisch van een levenslange bron van informatie, begeleiding, gezondheidszorg en expertise van opvangmedewerkers en vrijwilligers. Dit kan in de toekomst een grote hulp zijn bij het vinden van de juiste zorg voor een geadopteerd dier.

Een reddingskat of -huisdier kan ook hartgezond zijn. Katten kunnen stress verlichten, de bloeddruk verlagen en het activiteitsniveau verhogen - allemaal goede dingen voor je hart. Uit een Australisch onderzoek bleek dat katten- en hondenbezitters minder jaarlijkse doktersbezoeken brengen en minder snel medicijnen gebruiken voor hartproblemen en slaapproblemen dan niet-eigenaren. Het is aangetoond dat blootstelling aan katten en honden op jonge leeftijd astma en allergieën gedurende het hele leven vermindert.

Door een kat of hond te adopteren, vooral als kinderen nog heel jong zijn, is het een goede optie om allergieën later in het leven mogelijk te verminderen. Een kat uit het asiel mee naar huis nemen kan het gevoel van eenzaamheid voor andere huisdieren verminderen als je weg bent, vooral als je een andere kat of een hond hebt die van katten houdt. U kunt vóór adoptie contact opnemen met het personeel van het opvangcentrum over het testen van uw hond. Als je al een kat hebt, kan het even duren voordat de twee katten aan elkaar wennen.

. Ze doen hun zaken in kattenbakken, wat elke dag 3 of 4 reizen buiten bespaart in vergelijking met het hebben van een hond. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn meestal erg stil in vergelijking met honden. Ze zijn onderhoudsarm en vermaken zichzelf doorgaans efficiënter dan honden.

Door een kat te adopteren, helpt u niet alleen bij overbevolking van huisdieren en verlaagt u het aantal euthanasie, maar helpt u ook een goed doel en een gemeenschapspartner te ondersteunen die vervolgens nog meer dieren kan helpen bij het vinden van huizen. Helaas is elke gemeenschap van elke omvang in de VS,. Ze helpen onze gemeenschappen echter door te eisen dat alle dieren worden gesteriliseerd of gecastreerd, wat er op zijn beurt voor zorgt dat er in de toekomst niet meer ongewenste dieren in de steek worden gelaten. Katten zijn geweldige huisdieren als u op zoek bent naar een dier dat minder aandacht, onderhoud en toezicht nodig heeft dan honden of andere dieren.

En over minder onderhoud gesproken, Richell biedt nu een verscheidenheid aan Cat producten die de last voor katteneigenaren nog verder verminderen. Samenvattend helpt het adopteren van een kat uit een dierenasiel de populatie huisdieren te verminderen, meerdere levens te redden en anderen aan om huisdieren uit opvangcentra te adopteren. Geadopteerde katten ondervinden ook minder gezondheidsproblemen en u kunt kiezen welke kat u wilt, zodat u van tevoren kunt zien wat hun persoonlijkheid is in plaats van op het beste te hopen wanneer een huisdier wordt gekocht bij een fokker of een winkel. Katten zijn zacht, knuffelig en schattig.

Wie kan immers die combinatie van bont en plezier weerstaan? Hoe huisdieren ons helpen met onze nieuwe routinematige manieren om thuis te blijven om huisdieren te vermaken terwijl u weg bent Een gids voor beginnende puppyouders. Katten hebben de reputatie eenlingen te zijn, maar dat betekent niet dat ze dag en nacht alleen in een kooi willen kruipen. Katten vertonen vaak tekenen van verminderde stress, betere gezondheid en gemakkelijkere adoptie wanneer ze in groepsomgevingen met andere katten worden gehuisvest. Het adopteren van een opvangkat kan helpen het giswerk weg te nemen over de vraag of uw nieuwe katachtige familielid gelukkig zal zijn in uw huis.

Wanneer je een opvangkat adopteert, zorg je niet alleen voor een liefdevol huis voor die kat, je maakt ook ruimte vrij in het asiel voor een andere dakloze kat. Idealiter blijven katten in hun pleeggezin totdat ze zijn geadopteerd, niet alleen voor een korte ontstressperiode, of terwijl een medisch probleem wordt behandeld. Het is moeilijk om een verdwaalde kat op straat te zijn, en dat harde leven lijkt zich ook te vertalen naar het asiel. Pleegdieren moeten de bevoegdheid krijgen om een dier volledig door het adoptieproces te leiden, zonder dat de kat ooit naar het asiel hoeft terug te keren.

Helaas realiseren veel mensen zich niet dat veel katten buiten hun schuld in opvangcentra terechtkomen, niet vanwege gedrags- of gezondheidsproblemen. Natuurlijk, als beddengoed vuil of nat wordt, moet het worden vervangen, maar veel katten behouden hun beddengoed gedurende langere tijd zonder incidenten. Zelfs als groepshuisvesting niet beschikbaar is, of een langzame kat het er niet goed in doet, kunnen vrij eenvoudige en haalbare aanpassingen aan traditionele kooien katten enorm ten goede komen. .

Leave Reply

All fileds with * are required