Hoe zet je een kat in een schuilplaats?

Je kunt je kat overgeven door hem naar een open opvangcentrum of reddingsorganisatie te brengen. Als het belangrijk voor je is om ervoor te zorgen dat je kat wordt geadopteerd in een liefdevol huis, is er nog een andere optie waarmee je kat door miljoenen potentiële adoptanten wordt gezien. Als er geen fysieke oorzaak voor het probleem is, onthoud dan dat veel voorkomende gedragsproblemen met huisdieren eenvoudige oplossingen hebben. Bekijk onze tips hieronder, of overweeg om een dierengedragsdeskundige of -trainer in uw gemeenschap te raadplegen.

Uw plaatselijke dierenasielen of reddingsgroepen bieden mogelijk goedkope veterinaire zorg of trainingsdiensten aan of kunnen u doorverwijzen naar andere organisaties die deze diensten aanbieden. Vind uw plaatselijke schuilplaatsen en reddingsacties door The Shelter Pet Project te bezoeken en uw postcode in te voeren. Uw plaatselijke dierenasielen of reddingsgroepen kunnen ook een geweldige bron zijn voor gratis of goedkope hulp bij huisdieren. Veel lokale dierenasielen en reddingsgroepen bieden een breed scala aan middelen voor worstelende eigenaren van gezelschapsdieren, inclusief tijdelijke pleegzorg, hulp bij het vinden van huisdiervriendelijke huisvesting, hulp bij veterinaire kosten, gratis of goedkope training en meer.

Ja, je kunt je kat gewoon afzetten bij je plaatselijke dierenasiel. Sommige opvangcentra hebben echter programma's om uw huisdier uit het asiel te houden. Als je gewoon problemen hebt met het kopen van voedsel, kunnen sommige schuilplaatsen misschien helpen. Of uw nieuwe kat nu uit een opvangcentrum, een huis, een stadsstraat of een landelijke schuur komt, de eerste vierentwintig uur in uw huis zijn bijzonder en kritisch.

Voordat je een nieuwe kat in je leven brengt, helpt het om een beetje te begrijpen hoe katten zich verhouden tot hun wereld. Als uw kat geen vaccinatiegegevens heeft, wordt hij waarschijnlijk opnieuw gevaccineerd voor hun eigen veiligheid. Het herplaatsen van uw kat is nooit een prettige ervaring, maar soms is het absoluut noodzakelijk voor het welzijn van uw kat. Tegelijkertijd zijn ze vaak profs op het specifieke ras van uw kat en kunnen ze mogelijk veel sneller een nieuw huis voor hen vinden.

Als iemand niet bereid is om voor je kat te betalen, is hij waarschijnlijk helemaal niet in staat om voor een kat te zorgen. Deze zijn vaak sneller, nogmaals, dus de stress die op uw kat wordt gelegd, is veel minder dan bij een traditioneel asiel. Meestal vindt u hier in het asiel altijd honden, katten, konijnen en cavia's die beschikbaar zijn voor adoptie.

Leave Reply

All fileds with * are required