Kiezen opvangkatten hun baasjes?

In deze gevallen lijkt het alsof zwerfkatten besluiten om „een nietsvermoedend persoon als hun nieuwe verzorger te adopteren. Kortom, deze donzige indringers kunnen voor de deur verschijnen en om kattenvoer, onderdak en aandacht vragen. Hoewel voedsel en onderdak belangrijk zijn, zegt Phillips dat de eerste prioriteit, vooral als je andere katten hebt, bevestigt dat de zwerfkat gezond is. Elise Gouge, een gecertificeerde gedragsadviseur voor honden en katten en eigenaar van Pet Behavior Consulting, LLC in Granby, Massachusetts, merkt op dat hoewel u zich misschien speciaal voelt dat een kat uw tuin heeft gekozen als haar nieuwe ontmoetingsplaats, ze misschien andere 'geadopteerden' in uw omgeving heeft.

Als de kat vriendelijk is, raadt Fernandez aan contact op te nemen met lokale reddingsorganisaties, die middelen hebben om katten te herhuisvesten. Vlooien en teken op recept voor katten kunnen ook helpen om hartwormen, haakwormen, rondwormen en oormijt te voorkomen. Om het proces van het binnenbrengen van een wilde kat te starten, kun je een kattenbak vol natvoer uitzetten en er dan naast zitten terwijl de kat eet, waarbij je de kom na verloop van tijd dichter naar je toe beweegt totdat je de kat kunt aaien of krabben terwijl hij eet. Het is het beste om naar al uw opties te kijken, zelfs als dat is om de kat ergens buiten uw huis te voeren of contact op te nemen met een TNR-groep om medische hulp van de kat te krijgen voordat u hem weer in de gemeenschap vrijlaat.

Als je niet in staat bent om de zorg voor een zwerfkat op je te nemen of als een kat te wild en agressief is voor je veiligheid, heb je nog steeds opties. Mensen zeggen vaak dat katten afstandelijk zijn, maar vanuit het oogpunt van een kat ben je gewoon een andere kat die de kamer is binnengelopen. Persoonlijkheid speelt ook een rol, wat je bij een kitten ziet, is niet altijd wat je krijgt als het een volwassen kat is. Die communicatiestijl houdt mogelijk niet in dat fysieke aanraking de favoriete persoon van een kat is, betekent niet noodzakelijk dat ze willen dat je aait.

In het bijzonder bleek uit de studie dat vrouwen de neiging hebben om vaker met katten om te gaan, dus katten hebben meer kans om vrouwtjes te benaderen en zich met hen te verbinden dan mannen. Sterker nog, ik vertel dierenoppassers meestal dat ik twee katten en één geest heb omdat Margot zo zelden uit zijn schuilplaats komt voor vreemden. Het beste wat je kunt doen is voor je kat zorgen, leren communiceren met hem door aandacht en genegenheid, en let op tekenen dat ze gelukkig en comfortabel bij je zijn. Sociale netwerkapps zoals Nextdoor zijn vooral handig om snel erachter te komen welke buren zijn geadopteerd, of waar de kat daadwerkelijk verblijft.

De dag dat uw katten zich op hun rug omdraaien en u ze op hun buik laten aaien, is een speciale dag, omdat het aangeeft dat ze zich veilig voelen om u heen. Mikel Delgado, een gecertificeerde kattengedragsadviseur en medeoprichter van Feline Minds, een bedrijf dat kattengedragsdiensten aanbiedt in de California Bay Area, raadt aan om in dit soort situaties naar sociale media te gaan.

Leave Reply

All fileds with * are required