Kan huiskat vlooien krijgen?

Binnenkatten kunnen vlooien (en ander ongedierte, zoals teken) krijgen, net zoals buitenkatten dat kunnen. Een huis is geen afgesloten omgeving - mensen komen en gaan, deuren en ramen openen en sluiten. Zelfs raamschermen zijn geen volledige garanties. Ondanks onze inspanningen kunnen vlooien nog steeds het huis binnendringen, en dus op uw katten.

Hoewel binnenkatten een lager risico lopen om vlooien te vangen dan hun tegenhangers in de buitenlucht, is het nog steeds mogelijk dat uw kat deze vervelende parasiet tegenkomt. Vlooien zijn klein maar krachtig, ze gebruiken krachtige achterpoten om op huisdieren te springen terwijl ze voorbij lopen en sommige vlooien kunnen tot 7 centimeter hoog springen. Ze vermenigvuldigen zich ook snel; bij het voeden met een huisdier, zoals uw kat, kan een enkele vlo tot 50 eieren per dag leggen. Dit is wat u moet weten om uw binnenkat te beschermen tegen vlooien.

Dit verhaal speelt zich veel vaker af dan je zou denken. Ja, je kat die alleen binnenshuis is, heeft vlooien, en hier is hoe. Aangezien uw binnenkat een lager risico loopt om vlooien te vangen dan een buitenkat, kan het zijn dat uw kat (en huis) vlooienvrij blijft zonder toepassingen met insecticiden. Een veel voorkomende veterinaire vlooienbehandeling is bijvoorbeeld een actuele, eenmaal maandelijkse toepassing, Revolution, die werkt om de vrouwelijke volwassen vlooien te doden zodat ze haar eieren niet kan leggen.

Hoewel ze bekend staan als kattenvlooien, is de meerderheid van de vlooien die bij honden worden aangetroffen meestal van dezelfde soort (C. Helaas, „duurt het slechts 21 dagen voordat een enkele vlo zich vermenigvuldigt tot 1.000 vlooien op uw hond of kat en in uw huis, volgens informatie van Sergeant's Pet Care Producten. We bieden ook goedkope kitten- en kattenpakketten met de nodige vaccinaties die uw kat nodig heeft voor een gezond, lang leven. Vlooien zijn een gedoe voor katten en hun baasjes, maar door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, verkleint u de kans op een vlooienbesmetting aanzienlijk.

Ze bevatten allebei een verspreidingsmiddel om ervoor te zorgen dat de behandeling het hele lichaam bedekt, gecombineerd met een insecticide om vlooien te doden die proberen hun thuis te maken op uw kat. Deze misvatting wordt bijna altijd toegepast op huisdieren binnenshuis zoals katten, maar niet zozeer op honden omdat ze vaak naar buiten gaan. Uw dierenarts kan u adviseren welke vlooienpreventie actueel, oraal of halsband het beste is voor uw kat. Controleer uw kat elke dag op vlooien - kammen is een geweldige kans om de vacht en de pluisjes die ervan komen te controleren op veelbetekenende vlekken.

Onthoud gewoon dat het voorkomen van vlooien bij uw kat gemakkelijker is dan het omgaan met een huisbesmetting en u kunt herinneringen aanmaken in de PETABLE-app, zodat u nooit meer een geprogrammeerd vlooienpreventief middel overslaat. Het ergste van een vlooienplaag is echter dat uw kat niet weg kan komen van dit ongedierte, ongeacht hoeveel uw kat verzorgt. Strengere preventieve maatregelen kunnen gerechtvaardigd zijn voor katten met bekende vlooienallergieën of andere ziekten waardoor ze een hoger risico lopen op het ontwikkelen van symptomen van bijvoorbeeld Mycoplasma haemofelis. Je zou je zelfs jarenlang gelukkig niet bewust kunnen zijn van dit probleem, totdat je op een dag beseft dat je kat vlooien heeft.

Leave Reply

All fileds with * are required