Missen katten je als je weggaat?

Gelukkig is er onderzoek dat bewijst dat katten emotioneel gehecht kunnen raken en hun baasjes kunnen missen terwijl ze weg zijn. Katten laten misschien niet zien dat ze hun baasjes missen op dezelfde manier als honden. Hoewel sommige katten volledig ongefaseerd kunnen lijken door uw afwezigheid, zijn er genoeg tekenen die erop wijzen dat ze blij zijn je te zien. Sommige zijn misschien een beetje subtiel, maar let goed op het gedrag, de uitdrukkingen en de lichaamstaal van uw kat, en je kunt ze leren interpreteren.

Er waren geen verschillen in het gedrag van mensen of katten voordat de voogd vertrok of terwijl ze weg waren. Katten brachten meer tijd door met rusten tijdens de langere scheiding. Je zult je dit waarschijnlijk specifiek afvragen over katten, omdat het vrij duidelijk is dat een hond zijn baasje mist wanneer ze weg zijn. Soms staan voertuigen en toeristische locaties om voor de hand liggende redenen geen katten of andere huisdieren toe aan boord te zijn.

Dus als je thuiskomt en merkt dat je kat veel spint en rekt, kan dat een teken zijn dat ze blij zijn dat je eindelijk terug bent gekomen. Een kat kan zich een persoon wel tien jaar herinneren, afhankelijk van de emotionele gehechtheid die de persoon met de kat heeft opgebouwd. Katten die hun dagen alleen thuis doorbrengen, kunnen depressief worden, overgewicht krijgen en uiteindelijk zelfs gedragsproblemen krijgen. Een ding dat ze echter wel opmerkten, was dat de katten meer kans hadden om te spinnen en meer uit te rekken voor de eigenaren die vier uur weg waren.

Uiteindelijk gedragen alle katten zich anders, en wat ze doen als je thuiskomt, hangt af van hun persoonlijkheid en hoe je ze behandelt. Maar hoe weet je dat zeker? Missen katten mensen? Er zijn een paar kleine tekenen dat uw kat u heeft gemist terwijl u weg was, of het nu op een lange vakantie is, of gewoon een bijzonder lange werkdag. In dergelijke gevallen moeten katten ofwel alleen thuis worden achtergelaten of onder de hoede van een familielid worden gegeven. Bewakers hadden meer kans om met hun katten te praten toen ze terugkeerden als ze langere tijd weg waren, maar het spinnen en strekken waren niet afhankelijk van die menselijke interactie.

Een huisbezoek door een oppas uit Pawshake duurt gemiddeld anderhalf uur tot anderhalf uur, waarbij je kattenoppas met je kat kan spelen, knuffelen of gewoon samen op de bank kan zitten. Sommige katten zijn misschien erg mensgericht en aanhankelijk, anderen houden misschien gewoon van andere katten of willen gewoon hun eigen weg gaan.

Leave Reply

All fileds with * are required