Nummer van het kattenasiel?

Met 4.000 tot 5.000 dieren die elk jaar door onze deuren komen, biedt het asiel een veilige plek voor honden, katten en kleine dieren om te verblijven terwijl ze wachten. Hoeveel huisdieren zijn er in de Verenigde Staten? Hoeveel dieren zitten er in opvangcentra? De termen „humane samenleving” en „SPCA” zijn generiek; schuilplaatsen die deze namen gebruiken, maken geen deel uit van de ASPCA of The Humane Society of the United States. Momenteel is geen enkele overheidsinstelling of dierenorganisatie verantwoordelijk voor het tabelleren van nationale statistieken voor de dierenbeschermingsbeweging. Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen.

APPA meldt dat 34% van de honden wordt gekocht bij fokkers, terwijl 23% van de honden en 31% van de katten wordt verkregen uit een dierenasiel of humane samenleving. Volgens de National Rehoming Survey van de ASPCA zijn huisdierenproblemen de meest voorkomende reden waarom eigenaren hun huisdier herhuisvesten, goed voor 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuiskatten. Problemen met huisdieren werden gedefinieerd als problematisch gedrag, agressief gedrag, werden groter dan verwacht, of gezondheidsproblemen die de eigenaar niet aankon. De voorgaande gegevens zijn ASPCA-schattingen, tenzij anders aangegeven.

Zwerfkatten en kittens worden gedurende een bepaalde periode vastgehouden voordat ze voor adoptie worden vrijgelaten, meestal 9 dagen als het dier geen halsband of identificatie heeft of 14 dagen als het dier identificatie heeft. Bezoekers van het asiel kunnen op elk moment katten en kittens, honden en puppy's en tientallen kleine dieren ontmoeten. Veel opvangcentra slagen erin een plaats te vinden voor een hoog percentage van hun dieren; probeer echter te voorkomen dat neonatale kittens (minder dan 4-5 weken) naar opvangcentra worden gebracht, aangezien maar heel weinig opvangcentra de middelen hebben om voor hen te zorgen. The Shelter streeft ernaar om verantwoord huisdierenbezit aan te moedigen, te promoten en te behouden en elke vorm van wreedheid jegens dieren te voorkomen.

We begrijpen dat soms de beste en meest haalbare optie voor eigenaren van gezelschapsdieren die niet langer voor een huisdier kunnen zorgen, is om ze over te geven aan een opvangcentrum, en we zijn er om te helpen. De Greene County Animal Shelter werkt volgens richtlijnen van het Gemenebest van Virginia om tijdelijk verdwaalde of gewonde dieren te huisvesten, te voorzien in adoptie van zoveel mogelijk dieren en om op humane wijze procedures voor euthanasie voor ongewenste dieren te volgen.

Leave Reply

All fileds with * are required