Krijgen verlaten katten verlatingsangst?

De waarheid is, wel, katten hebben veel verschillende persoonlijkheidstypen, en velen van hen ervaren verlatingsangst. Dit geldt met name voor katten die wees waren. En nu velen van jullie weer aan het werk gaan als je nog niet terug bent gegaan, is het een goed idee om de tekenen van verlatingsangst bij katten te kennen. Verlatingsangst is een ongewenste aandoening die het gevolg kan zijn van overmatige gehechtheid.

Onderzoek ondersteunt het feit dat katten het verlatingsangstsyndroom kunnen ontwikkelen, en ze vertonen veel van dezelfde symptomen die bij honden worden gezien. Help uw kat met verlatingsangst terwijl hij alleen wordt gelaten door milieuverrijking te bieden, zoals kattenplanken, raamzitstokken en puzzelvoeders. Het hebben van een tweede kat in huis heeft zeker geholpen, maar ze is met me verbonden en is geen fan als ik weg ben. Door ze een kattenboom of andere baars te geven waar je kat hun omgeving in vogelvlucht kan bekijken, kunnen sommige katten zich veiliger voelen terwijl je weg bent.

Voordat u ervan uitgaat dat uw kat verlatingsangst heeft, breng hem naar de dierenarts voor een controle om er zeker van te zijn dat er geen onderliggende medische redenen zijn voor hun gedrag. Als je je kat langer alleen laat dan ze aankunnen, zullen ze zich nooit veilig genoeg voelen om te beginnen te ontspannen. Dat geldt vooral voor de tekenen van verlatingsangst bij katten, wat ook tekenen kunnen zijn van verveling, stress of onderliggende medische aandoeningen. Tenzij je twee kittens of nestgenoten bij elkaar krijgt, kan het toevoegen van een andere kat tot nog meer stress en conflicten leiden.

Voeg puzzelvoeders toe terwijl je weg bent, zodat ze tijdens je afwezigheid heel speciale traktaties voor je kat worden. Spray Feliway, een natuurlijk kalmerend feromoon, in elke kamer waar uw kat veel tijd doorbrengt, of op elke plek waar uw kat heeft geplast, gekrast of destructief gedrag heeft vertoond terwijl u weg was. Als je je kat kunt laten spelen in een buitenbox of „catio” waar ze nieuwe dingen kunnen zien, ruiken en ervaren, kan het wonderen doen voor hun angst en met zoveel te ontdekken, zal het hen helpen wennen aan een onafhankelijke activiteit, in plaats van zich te concentreren op je aanwezigheid. De meeste mensen zijn bekend met verlatingsangst bij honden, maar onderzoek suggereert dat katten, vooral degenen die diep gehecht zijn aan hun mensen, ook verlatingsangst ervaren wanneer ze langere tijd alleen worden gelaten.

Er zijn tv-programma's die speciaal zijn ontworpen voor katten en zelfs camera's waarmee u snoepjes naar uw kat kunt gooien en met ze kunt praten als u niet thuis bent.

Leave Reply

All fileds with * are required