Doen katten het goed in opvangcentra?

Uit een onderzoek van PetSmart Charities bleek dat een meerderheid van de respondenten katten omschreef als „humeurig, koppig, afstandelijk, en humeurig. Bovendien zei 19% van de ondervraagden dat de katten in opvangcentra minder adopteerbaar zijn dan honden. Het is handig om te weten wat je kunt verwachten als je hem naar huis brengt. Er zullen een aantal dingen zijn om op te letten, zowel fysiek als gedragsmatig.

De kat die aanhankelijk leek in een kooi, kan plotseling verlegen, teruggetrokken of zelfs agressief worden. Zorgvuldige planning vooraf helpt veel inherente problemen te voorkomen. Katten in het onderzoek werden gemiddeld 55 dagen in schuilplaatsen gehuisvest, hoewel de mediane verblijfsduur slechts 25 dagen bedroeg. De mediaan is de waarde waarbij de helft van het monster zich onder die waarde bevindt en de helft hoger is.

50% van de katten verblijft dus minder dan 25 dagen in het asiel en 50% blijft langer dan 25 dagen. Omdat het gemiddelde hoger is dan de mediaan, vertelt dat ons dat een klein aantal katten heel lang verblijft, en in feite bedroeg de langste verblijfsduur die vóór adoptie in het onderzoek werd gemeld 1010 dagen. Hoeveel huisdieren zijn er in de Verenigde Staten? Hoeveel dieren zitten er in opvangcentra? De termen „humane samenleving” en „SPCA” zijn generiek; schuilplaatsen die deze namen gebruiken, maken geen deel uit van de ASPCA of The Humane Society of the United States. Momenteel is geen enkele overheidsinstelling of dierenorganisatie verantwoordelijk voor het tabelleren van nationale statistieken voor de dierenbeschermingsbeweging.

Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen. APPA meldt dat 34% van de honden wordt gekocht bij fokkers, terwijl 23% van de honden en 31% van de katten wordt verkregen uit een dierenasiel of humane samenleving. Volgens de National Rehoming Survey van de ASPCA zijn huisdierenproblemen de meest voorkomende reden waarom eigenaren hun huisdier herhuisvesten, goed voor 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuiskatten. Problemen met huisdieren werden gedefinieerd als problematisch gedrag, agressief gedrag, werden groter dan verwacht, of gezondheidsproblemen die de eigenaar niet aankon.

De voorgaande gegevens zijn ASPCA-schattingen, tenzij anders aangegeven. Gemeenschapskatten zijn niet gesocialiseerd met mensen en willen niet in huizen wonen. Ze zijn niet adopteerbaar, maar veel schuilplaatsen nemen ze nog steeds op, ook al is er geen mogelijkheid voor een goed resultaat voor hen in de traditionele opvangomgeving. Deze aanpak is onmenselijk en ineffectief, omdat het de kattenpopulaties in de buitenlucht niet permanent vermindert vanwege het vacuümeffect.

Wanneer katten worden verwijderd, broeden de overgebleven katten naar capaciteit en trekken andere katten naar binnen om te profiteren van de beschikbare middelen. Om het aantal katten met negatieve uitkomsten in uw asiel te verminderen, kunt u overwegen om alleen het aantal gezonde katten dat u kunt adopteren in beslag te nemen. Merk bovendien op dat onderzoek door de ASPCA suggereert dat katten die op ooghoogte zijn gehuisvest langer worden bekeken door adoptanten dan katten die op lagere niveaus zijn gehuisvest. Deze drie fasen geven een overzicht van enkele van de fundamentele stappen die schuilplaatsen kunnen nemen om verandering teweeg te brengen voor katten in hun gemeenschap, maar dit is niet bedoeld als een uitgebreide, one-size-fits-all toolkit die voor alle schuilplaatsen zal werken.

Ik probeer de beledigende reactie te vergeven, maar echt, mensen, je hebt een beter begrip nodig van opvangkatten. Ze hebben de neiging om aanzienlijke verlagingen van de inname van kitten en katten te zien en vervolgens hun besparingspercentages te verhogen. Hoewel gemeenschapskatten vaak „wild” worden genoemd, wat betekent dat ze aan domesticatie zijn ontsnapt en zijn teruggekeerd naar een wilde staat, vertrouwt de meerderheid op mensen voor ondersteuning. Lees meer over waarom TNR de beste aanpak is voor gemeenschapskatten en hoe u dit in uw gemeenschap kunt implementeren.

Deze zorgen leiden vaak tot oproepen naar dierenbestrijdingsinstanties en andere functionarissen wiens taak het is om het publiek te dienen, waardoor buitenkatten een probleem worden voor hen, evenals de bewoner die de klacht heeft ingediend. Maar ze zullen gewoon uitgroeien tot volwassenen met persoonlijkheden, en wie weet hoe dat zal zijn? Schuilplaatsen staan vol met veiligere weddenschappen in de vorm van volwassen katten met reeds ontwikkelde persoonlijkheden. De Humane League van Lancaster County in Pennsylvania had een groot aantal innames van katten in de gemeenschap en besteedde uiteindelijk een aanzienlijk deel van zijn tijd en middelen aan het doden van katten uit de gemeenschap. We hebben gehoord van veel opvangmedewerkers die zeggen dat ze van katten houden, maar worstelen met wat ze ermee moeten doen als er elke dag zoveel binnenkomen.

.

Leave Reply

All fileds with * are required