Welke temperatuur kan een kat buiten overleven?

Deskundigen zijn het erover eens dat buitentemperaturen onder 32 graden Fahrenheit (0 graden Celsius) een gevaar kunnen vormen voor katten als ze geen toegang hebben tot een geschikte schuilplaats. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt, kunnen katten risico lopen op onderkoeling en bevriezing, die beide levensbedreigende aandoeningen zijn. Als je je afvraagt, kunnen katten overleven in de kou die ze kunnen. Naarmate de temperaturen lager worden, hebben ze echter een plek nodig om aan de elementen te ontsnappen.

De normale lichaamstemperatuur van katten kan variëren van 99,5° F tot 102,5° F, maar wat ze nodig hebben om warm te blijven, varieert afhankelijk van hun gewicht en vacht. Gezonde zwerfkatten kunnen in orde zijn totdat de temperatuur vriest, maar misschien wil je ingrijpen en iets eerder helpen dan dat. Ondertussen kunnen kittens en oudere katten in gevaar komen als het's nachts 45° F is, 1 En natuurlijk, hoe regenachtiger of sneeuwiger het wordt, hoe erger het is voor onze harige vrienden in de buitenlucht. Wanneer de temperatuur daalt, vragen mensen zich natuurlijk af hoe ze katten kunnen helpen die buiten leven.

Als je ze in huis hebt, houd ze dan buiten het bereik van je kat - lees meer over giftige planten voor katten. De winter is hier en met dalende temperaturen vragen veel kattenbezitters zich af hoe koud het te koud is voor hun katten om comfortabel en warm te blijven. Hoewel de meeste katten zeer goed tegen lage temperaturen kunnen, kan de gemiddelde dagelijkse temperatuur van 50-60 graden Fahrenheit (10-15 graden Celcius) door de meeste katten worden behandeld. Volgens een aanbeveling van The American Veterinary Medical Association moet de ideale temperatuur voor beschutte huisdieren tussen 80 en 50 graden Fahrenheit worden gehandhaafd.

Wanneer de gemiddelde dagelijkse temperatuur lager is dan 45° F, raden artsen af om uw kat buiten te laten zonder een warme schuilplaats om te ontsnappen. Maar tegelijkertijd hebben katten een zeer sterk overlevingsinstinct en vinden ze meestal warme plekken om te overleven. Als een kat al meer dan een jaar wild is, verdient het bieden van een veilige buitenomgeving de voorkeur boven proberen haar te domesticeren. Het is vrij duidelijk dat de veerkracht van binnenkatten om buiten in de kou te overleven minder is in vergelijking met katten van buitenaf, omdat ze niet gewend zijn om dergelijke extreme omgevingsveranderingen vaak onder ogen te zien.

Je kunt buitenkatten helpen de winter te overleven door verwarmd voedsel en water te bieden naast een droge, warme schuilplaats die veilig is voor de elementen. Vraag bijvoorbeeld of ze een zo klein mogelijk gebied kunnen scheren voor de sterilisatie- en castratieoperatie, zodat katten maximale vachtdekking kunnen behouden om warm te blijven. Iedereen die in de winter een wilde kattenkolonie in de buitenlucht voedt, moet ervoor zorgen dat de katten een warme slaapplaats hebben, voldoende voedsel om ze warm te houden en toegang tot zoet water. Houd er rekening mee dat als u deze buitenkat bezit, ze toegang moeten hebben tot een verwarmd binnengebouw, of het nu een garage, schuur of huis is.

Jongere katten kunnen mogelijk koelere temperaturen verdragen dan oudere katten of dieren die lijden aan ziekte of artritis. Vooral die katten die gewend zijn om buiten te zijn, kunnen het veel beter aan dan een ontsnapte, verwende en anderszins hulpeloze verloren huiskat. Dus de belangrijkste vraag die bij elke katteneigenaar in je opkomt, is „hoe koud kan een kat overleven?.

Bron belcat.be: Tips om uw kat in de winter buiten te laten

Leave Reply

All fileds with * are required