Zal een binnenkat buiten overleven?

Katten zijn buiten nooit zo veilig als binnenshuis - ik kan niet tegen je liegen. Maar veel katten overleven buiten en velen beginnen al op zeer jonge leeftijd. Je hoeft alleen maar op het beste te hopen en er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat ze goed worden gevoed en zoveel mogelijk aandacht krijgen. Katten kunnen buiten in de hitte overleven, maar niet voor een langere periode.

Hoewel het enorm varieert, afhankelijk van het kattenras, gedijen katten meestal niet in zeer warme klimaten. Sinds de uitvinding van kattenbakvulling in de jaren 1940 is er een verschuiving geweest van katten die buiten blijven naar binnen. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat mensen hun katten „binnen” of"buiten” noemen, wat betekent dat ze ofwel binnenshuis wonen of vrij buiten mogen rondlopen. Hoewel sommige katten genieten van hun tijd buiten, is het over het algemeen veiliger voor katten om binnen te worden gehouden.

Katten naar buiten laten kan verschillende gevaren opleveren voor uw geliefde harige familielid en het publiek. Het comfortabelere leven van een binnenkat verlengt zijn levensduur aanzienlijk. Een binnenkat kan 15-17 jaar oud worden, terwijl de levensverwachting voor buitenkatten slechts 2-5 jaar is, volgens onderzoekers van de University of California-Davis. Het is bekend dat binnenkatten buiten 2 tot 5 jaar overleven.

Dit is heel anders dan binnenshuis worden bewaard. Een binnenkat kan bijvoorbeeld verwachten dat hij tot 17 jaar oud wordt. Dit komt vooral door alle mogelijke gevaren die een buitenkat ter beschikking staat, zoals auto's, andere dieren, enz. Terwijl wilde katten alleen in het wild overleven, is de situatie heel anders voor een huiskat die buiten leeft zonder eerdere ervaring in het wild.

We raden je aan om contact met ons op te nemen als je nog meer vragen hebt over huisdieren en deze handige gids te bekijken als je nog meer over katten wilt weten. Mosoriak herinnert zich een nieuwe katteneigenaar die haar kat naar buiten liet en zich niet realiseerde dat vlooien haar kat besmetten totdat ze haar kat naar de kliniek bracht voor een onderzoek. Behalve dat ze zich verloren en verward voelen, zullen verlaten katten moeite hebben om zowel voedsel als een stabiel onderkomen te vinden. U kunt dit soort verlies voorkomen door katten niet naar buiten te laten en ze onder veilig toezicht in uw huis te houden.

Of je je kat al dan niet naar buiten laat, is uiteindelijk jouw beslissing, maar het is bekend dat binnenkatten een langer, gelukkiger leven leiden. Het is heel gemakkelijk voor een wond om besmet te raken of voor een kat om gewond te raken tot het punt waarop ze niet langer zelfstandig op voedsel kunnen jagen. Het is mogelijk voor een volwassen binnenkat om over te stappen op een buitenkat, maar ze moeten tijdens hun eerste paar bezoeken buiten onder toezicht staan. Een kat die zijn leven volledig van binnen leeft, leeft doorgaans vijftien tot zeventien jaar, terwijl een kat die een deel van zijn tijd buiten doorbrengt waarschijnlijk een paar jaar van die levensduur zal afscheren.

Het negatieve eraan is dat andere katten het voedsel en water kunnen stelen en dat uw kat er misschien geen baat bij heeft. Een binnenkat wordt niet geconfronteerd met het toenemende aantal auto's, gifstoffen, parasieten en gevallen van dierenmishandeling die een zwervende buitenkat doet. Het is niet alleen ongemakkelijk en slecht voor de gezondheid van de kat, ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor u, uw kinderen of uw andere huisdieren. Om uw binnenkat te helpen zich thuis te voelen, of om uw buitenkat om te zetten in een binnenkat, raden ze aan om kalmerende producten voor katten te proberen, zoals de Comfort Zone met Feliway kattendiffuser en Solliquin-supplementen voor katten.

En een ander belangrijk en verbluffend feit om te overwegen is dat volgens een Smithsonian Conservation Biology-studie vrij rondlopende katten verantwoordelijk zijn voor de dood van naar schatting gemiddeld 2,4 miljard vogels en 12,3 miljard zoogdieren per jaar. Als ze in de kou worden buitengesloten, kunnen katten bevriezing krijgen op die externe ledematen die er uiteindelijk toe leiden dat de kat hun ledemaat moet amputeren.

Leave Reply

All fileds with * are required