Waarom komen de meeste katten in opvangcentra terecht?

Bij verder onderzoek vond ik aanvullende redenen om katten over te geven aan schuilplaatsen. Marty Becker suggereert dat allergieën, verhuizen, kosten, problemen met de kattenbak en niet met elkaar overweg kunnen de vijf belangrijkste redenen zijn waarom katten worden opgegeven voor adoptie. Er zijn ook verschillende onderzoeken die wijzen op enkele van dezelfde redenen die worden vermeld in Dr... Eenmaal buiten verstoppen de meeste katten zich of rennen ze voor hun leven.

De gelukkigen worden duidelijk gevonden, of het op één na beste is dat ze zich in een dierenasiel bevinden. Anderen vinden het misschien moeilijk om voedsel te vinden, hebben mogelijk te maken met erg koud of zeer warm weer, slimme buitenkatten af te weren of kunnen hun leven verliezen aan coyotes, roofvogels of auto's. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat de zeven belangrijkste redenen voor afstand voor zowel honden als katten hetzelfde zijn. We hebben indrukken van wat er gebeurt, maar nu hebben we objectieve gegevens die ons zullen helpen specifieke programma's te ontwikkelen om de geïdentificeerde problemen aan te pakken.

Speciaal opgeleide onderzoekers voltooiden vertrouwelijke individuele interviews met eigenaren van gezelschapsdieren die hun honden of katten overgaven aan dierenasielen. Eigenaren van gezelschapsdieren mochten maximaal vijf redenen opgeven om afstand te doen. Interviewers gaven echter geen prioriteit aan de reacties. Ze hebben ze eenvoudig opgenomen in de aangegeven volgorde.

Hoeveel huisdieren zijn er in de Verenigde Staten? Hoeveel dieren zitten er in opvangcentra? De termen „humane samenleving” en „SPCA” zijn generiek; schuilplaatsen die deze namen gebruiken, maken geen deel uit van de ASPCA of The Humane Society of the United States. Momenteel is geen enkele overheidsinstelling of dierenorganisatie verantwoordelijk voor het tabelleren van nationale statistieken voor de dierenbeschermingsbeweging. Dit zijn nationale schattingen; de cijfers kunnen van staat tot staat verschillen. APPA meldt dat 34% van de honden wordt gekocht bij fokkers, terwijl 23% van de honden en 31% van de katten wordt verkregen uit een dierenasiel of humane samenleving.

Volgens de National Rehoming Survey van de ASPCA zijn huisdierenproblemen de meest voorkomende reden waarom eigenaren hun huisdier herhuisvesten, goed voor 47% van de herhuisde honden en 42% van de herhuiskatten. Problemen met huisdieren werden gedefinieerd als problematisch gedrag, agressief gedrag, werden groter dan verwacht, of gezondheidsproblemen die de eigenaar niet aankon. De voorgaande gegevens zijn ASPCA-schattingen, tenzij anders aangegeven. De Petfinder, de ASPCA en anderen onderschrijven nu dat katten ook een halsband met een identiteitsbewijs dragen als secundaire vorm van identificatie, maar dat idee moet nog aanslaan bij de meeste kattenouders.

In feite was er een enorme piek in afstand doen om financiële redenen en veel van de eigenaren merkten op dat ze het zich niet konden veroorloven om de kat te houden, de medicatie van de kat te betalen, de aanbetaling voor huisdieren in een nieuw appartement te betalen, hun baan verloren of de medische zorg van hun oudere kat niet konden betalen. En wanneer huisdieren verloren gaan, worden er ooit veel minder katten teruggegeven aan hun mensen in vergelijking met honden (ASPCA). Toch zijn er mensen die hun baan en hun huizen verliezen en het zich gewoon niet kunnen veroorloven om met een huisdier te verhuizen. Lord meldde dat bijna de helft van de verloren katten die ze bestudeerde nooit werd gevonden en dat slechts 7% van de kattenouders die hun huisdier terugvonden hem of haar in het asiel vond.

Vond dat overgegeven katten gemiddeld 6 dagen eerder werden geadopteerd dan zwerfkatten, en dat mensen minder snel zwerfkatten adopteerden. Een andere studie van Lord, benadrukt in Research News van de Ohio State University, toonde aan dat schuilplaatsen eigenaren konden lokaliseren voor 72,7% van de zwerfhuisdieren die werden gechipt. Ik heb het geluk gehad om samen te werken met een aantal lieve kattenvoogden die moeite hebben gehad met het helpen van honden en katten vreedzaam naast elkaar te bestaan, evenals enkele recente agressieproblemen met katten en katten. Gelukkig profiteerden de katten in deze huizen van positieve trainings- en gedragsveranderingstechnieken en konden ze in de warmte en het comfort van hun bestaande huizen blijven.

Het is moeilijk om een verdwaalde kat op straat te zijn, en dat harde leven lijkt zich ook te vertalen naar het asiel. Volgens de enquête van de National Council on Pet Population Study and Policy 1997 (NCPPSP) werd slechts 35% van de katten die in schuilplaatsen belandden, opgegeven door eigenaren. Agressie van huisdieren kan zo mild zijn als twee katten die strijden om de beste kitty spot (die, gezien een beetje tijd, zichzelf zal oplossen en het leven harmonieus zal zijn) of het kan net zo ernstig zijn als een volledig kattengevecht of een hond die niet zal toegeven en de kat gewoon laat zijn. .

Leave Reply

All fileds with * are required