Worden katten verdrietig als je ze verlaat?

Sommige katten die binnenshuis worden gehuisvest, worden angstig wanneer ze lange tijd alleen worden gelaten. Deze katten lijken ongewoon gevoelig te zijn voor hun omgeving, en kunnen erg gehecht zijn aan hun baasjes. Net als honden met dezelfde aandoening, kunnen katten huilen en van streek raken terwijl u zich voorbereidt om te vertrekken. Vaker reageren ze niet op je vertrek.

Ze wachten om „te handelen zodra ze met rust zijn gelaten, en plassen, urine spuiten en poepen op voorwerpen die naar de eigenaar ruiken, meestal het bed. Lees hier meer over problemen met de kattenbak. Onderzoek toont zelfs aan dat katten een band hebben met hun baasjes. Ze voelen zich veiliger en zekerder als hun ouders als huisdier in de buurt zijn, en kunnen zelfs stress en verlatingsgerelateerde angst ervaren als je weg bent (.

Katten kunnen verdrietig worden als je ze met rust laat, maar niet allemaal. Je kunt je oppas ook instrueren om interactieve speelsessies met je katten te houden terwijl je weg bent om ervoor te zorgen dat ze wat lichaamsbeweging krijgen, zegt Koski. Dit laatste geldt vooral op jonge leeftijd wanneer kittens nog aan het leren zijn en in de buurt van andere kittens of katten moeten zijn om dat het beste te doen. Katten kunnen ook alleen zijn terwijl je een dag of nacht weg bent, zolang je je maar van tevoren voorbereidt zodat aan al hun behoeften wordt voldaan.

Dat geldt ook voor de mensen in het huishouden, maar uw hond kan ook de andere honden, katten, konijnen of andere dierenvrienden tellen als onderdeel van zijn uitgebreide familiegroep. Hoewel het prima is om het huis een paar graden warmer of koeler te verlaten dan normaal, zijn binnenkatten gewend aan klimaatbeheersing, dus probeer de temperatuur van je huis binnen een comfortabel bereik te houden, zegt Graddy. Katten kunnen en worden vaak eenzaam als hun verzorgers gedurende verschillende perioden weg zijn, zegt dr. Terwijl een eenzame kat moeilijk te identificeren kan zijn, ernstige eenzaamheid of angst voor het verlaten van katten kan huisvervuiling of andere gedragsveranderingen veroorzaken als reactie op stress, zegt dr.

vroege socialisatie met mensen kan een aanzienlijke invloed hebben op de gehechtheid en genegenheid van een kat voor mensen. Om uw kat uit de problemen en vrij van angst te houden, is het belangrijk om te weten hoe lang te lang is om katten met rust te laten. In tegenstelling tot honden met verlatingsangst, zullen katten niet je hele huis vernielen of de buren irriteren met overmatig blaffen en huilen. Wanneer u uw kat langer dan 24 uur alleen moet laten, moet iemand hem laten inchecken.

Wanneer je je katten voedt, laat het zien dat je iemand bent die voor ze zorgt, en ze kunnen leren je te vertrouwen. Maar als uw kat een gezondheidsprobleem of verlatingsangst heeft, zoek dan een oppas of minimaliseer de tijd die u alleen doorbrengt. Ze deelt haar huis met haar gepensioneerde onderwijsbeagle, Dasher, en een lastige oranje kat genaamd Julius. Laat toverstafspeelgoed met touwtjes gewoon niet weg terwijl uw katten niet onder toezicht staan, omdat ze een verstikkingsgevaar kunnen vormen of verstrikt kunnen raken rond uw kat.

Een oppas krijgen is de beste oplossing als u een kitten of een volwassen kat heeft met medische problemen.

Leave Reply

All fileds with * are required