Komen binnenkatten terug als ze eruit komen?

Wanneer ze ontheemd zijn, zullen ze zich waarschijnlijk onmiddellijk verbergen in angst. Als ze niet uit hun schuilplaats worden geduwd (afgeschrikt), keren ze meestal terug naar het punt waar ze vandaan zijn ontsnapt of miauwen ze als de eigenaar ze komt zoeken. Een kat die niet is gecastreerd, kan tot het uiterste gaan om een andere krols kat te vinden. Gedomineerd door hun instincten, is uw kat misschien een paar dagen ontsnapt en teruggekomen omdat er niets was gebeurd.

Katten rennen soms weg en worden vermist, en soms keren ze terug naar huis. Ze kunnen meerdere dagen weg zijn of helemaal verdwijnen. Voor een kattenvoogd is dit een emotionele en verontrustende ervaring. We vertrouwen er vaak op dat onze katten naar huis terugkeren, maar wat gebeurt er als ze dat niet doen? Hoe vreemd het ook klinkt, de meeste binnenkatten gaan niet ver als ze het huis uit komen.

Meestal zijn ze zo bang dat ze zich verstoppen op de eerste beschikbare plaats. Een kat die bijzonder avontuurlijk en onafhankelijk is, kan een paar dagen buiten doorbrengen zonder thuis te komen. Recente gegevens suggereren dat persoonlijkheid geen rol speelt bij het homingvermogen; het is echter waarschijnlijk dat als uw verlegen kat naar buiten komt, hij zich misschien dichtbij verstopt, maar bang is zichzelf te openbaren, waardoor het moeilijker te vinden is. Kroop in een auto met 22%; 19% verdween terwijl hij niet thuis was (vakantie, dierenartspraktijk), 8% ging verloren door intentie (dumpen), 5% was voor het laatst onderweg (tijdens reizen of verhuizen).

Dus, kan een kat ooit verdwalen? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar ze kunnen bang worden door een hard geluid, een stressvolle situatie of kunnen zich laten meeslepen door prooien en moeite hebben om de weg terug naar huis te vinden. Ik hoop echt te investeren in of een mooi buitenterras voor katten te kopen waar ze tijd aan kan doorbrengen (zoals een kippenhok). Zelfs als ze zeer zeldzaam blijven, zijn er verhalen over katten die hun weg terug naar huis vinden na maanden van zwerven. De connectie van een kat met andere katten in het gebied kan van invloed zijn op het feit of hij of zij verder ronddwaalt of dichter bij huis blijft.

We proberen met de eigenaar te praten, blijkbaar is het een dame die alle straatkatten voedt en ze was niet erg behulpzaam en zei dat ze hem niet heeft en als een kat goed werd behandeld, verlaat hij het huis niet. Het installeren van een kattenluik in een deur of raam is de beste methode om uw kat regelmatige en voorspelbare toegang tot de buitenkant te bieden wanneer ze het nodig hebben. Katten lijken een homing-instinct te hebben, en er is veel anekdotisch en geregistreerd bewijs geweest dat huisdieren willen terugkeren naar het vorige territorium. Zelfs terwijl binnenkatten langer leven en minder vatbaar zijn voor trauma en infectieziekten, kunnen ze een verminderd homingvermogen hebben en gedesoriënteerd en bang worden als ze buiten verdwaald raken.

Als uw kat eraan gewend is om's nachts niet uit te gaan, kunt u zijn uitstapjes overdag verminderen door zijn eerste wandeling uit te stellen of hem vroeg naar huis te bellen. Websites zoals Animal Search UK zijn gespecialiseerd in gevallen van vermiste katten en werken samen met vrijwilligers om u te helpen zich te herenigen met uw kat.

Leave Reply

All fileds with * are required