Kunnen huiskatten in de winter buiten overleven?

Ja, huiskatten kunnen buiten in de kou overleven, maar niet voor een langere periode. De meeste katten kunnen bijna het hele jaar door veilig buiten zijn. Maar als de temperatuur daalt, hebben je harige vrienden misschien wat hulp nodig om warm, droog en goed gevoed te blijven. Laten we eens kijken hoe u uw buitenkat de hele winter veilig en warm kunt houden.

Als je je afvraagt, kunnen katten overleven in de kou die ze kunnen. Naarmate de temperaturen lager worden, hebben ze echter een plek nodig om aan de elementen te ontsnappen. Hoewel veel mensen er niet aan denken om voor katten te zorgen die niet bij hen wonen, hebben de katten nog steeds behoeften waaraan niet zou worden voldaan als sommige mensen niet voor hen zorgen. Laat uw kat in de winter niet in de garage blijven, want er zijn meestal verschillende chemicaliën in de garage die giftig zijn voor katten.

Over het algemeen kunnen buitenkatten zeker beter omgaan met lagere temperaturen dan binnenkatten, temperaturen onder de 32 graden Fahrenheit zijn niet te verdragen door katten en moeilijk te overleven. Dus de belangrijkste vraag die bij elke katteneigenaar in je opkomt, is „hoe koud kan een kat overleven? Net als een algemene vuistregel wordt alles onder de 45 graden Fahrenheit als te koud beschouwd voor uw katten. Zwerfkatten en wilde katten zijn misschien terughoudend om uw huis te benaderen of het kattenasiel te gebruiken dat u voor hen hebt gemaakt. Deskundigen zijn het erover eens dat buitentemperaturen onder 32 graden Fahrenheit (0 graden Celsius) een gevaar kunnen vormen voor katten als ze geen toegang hebben tot een geschikte schuilplaats.

Tenzij u meerdere keren per dag vers voedsel en water voor uw kat buiten wilt plaatsen, investeer dan in verwarmde kommen. Als je nog steeds niet weet waar de kat woont en de temperaturen onder het vriespunt zijn gedaald, wil je de kat misschien naar je garage, een beschutte veranda of zelfs binnenshuis brengen. Tenzij u van plan bent om een elektrische kachel naar uw kattenasiel te laten lopen, is het belangrijk om het asiel niet te groot te maken. Houd er rekening mee dat als u deze buitenkat bezit, ze toegang moeten hebben tot een verwarmd binnengebouw, of het nu een garage, schuur of huis is.

Als u voor een echte buitenkat zorgt of als u zwerfkatten of wilde katten ondersteunt, is het bieden van onderdak erg belangrijk, evenals het aanbieden van niet-bevroren water en droogvoer. Wilde katten weten echter voor het grootste deel waar ze onderdak moeten zoeken, met instincten die hen begeleiden en sturen.

Leave Reply

All fileds with * are required