Wat te doen met een kat die je niet kunt houden?

Als je je kat nog steeds niet kunt houden Dit kan met familie of vrienden zijn, of als je de kat bij een fokker hebt gekocht, zijn ze misschien bereid om je kat terug te nemen. De volgende beste optie is om uw kat over te geven aan de gemeente, een dierenasiel of reddingsorganisatie. Deze beslissing moet niet lichtvaardig worden genomen. Je kunt je kat overgeven door hem naar een open opvangcentrum of reddingsorganisatie te brengen.

Als het belangrijk voor je is om ervoor te zorgen dat je kat wordt geadopteerd in een liefdevol huis, is er nog een andere optie waarmee je kat door miljoenen potentiële adoptanten wordt gezien. Kitties met gedragsproblemen Het is uitermate belangrijk om openhartig te zijn met potentiële adoptanten als u een kat met een gedragsprobleem herplaatst, zoals problemen met de kattenbak of agressie. U wilt uw kat niet adopteren aan iemand die de kat later herplaatst of overgeeft aan een opvangcentrum omdat ze zich niet bewust waren van een bekend gedragsprobleem. Indien mogelijk, herplaats de kat met het voorbehoud dat je de kat terugneemt als het niet lukt.

Dit kan voorkomen dat de kat buiten wordt gezet of anderszins wordt geschaad. Enkele veelvoorkomende problemen, zoals krabben of ongepast urineren, kunnen worden gewijzigd als ze tijdig worden aangepakt. Neem contact op met uw dierenarts over mogelijke oplossingen. U kunt onze Cat Care Resource-pagina's bezoeken voor informatie over veelvoorkomende gedragsproblemen.

Onze vrijwilligers kunnen indien nodig ook suggesties geven voor enkele veelvoorkomende gedragsproblemen. Ja, je kunt je kat gewoon afzetten bij je plaatselijke dierenasiel. Sommige opvangcentra hebben echter programma's om uw huisdier uit het asiel te houden. Als je gewoon problemen hebt met het kopen van voedsel, kunnen sommige schuilplaatsen misschien helpen.

Zodra u al deze informatie in het profiel van uw kat heeft ingevoerd, kunt u uw kat posten en krijgt u binnenkort aanvragen van potentiële nieuwe families. Het is ook mogelijk dat een schuilplaats of redding beperkte ruimte heeft, wat extra stress voor uw kat veroorzaakt. Met gedragsproblemen zoals krabben bijvoorbeeld, „is er een verloop waarom een kat dit zou kunnen doen”, zegt Moon-Fanelli. Samen met de overgavevergoeding worden donaties dankbaar geaccepteerd om de kosten van de zorg voor overgegeven katten te helpen dekken.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuw huis, het kan weken of maanden duren om een geschikt huis voor uw kat te vinden. Het is erg moeilijk voor een kat om naar een pleeggezin te gaan waar niet alleen nieuwe mensen zijn, maar ook nieuwe huisdieren. Reddingen en schuilplaatsen zijn al overvol, elke overgegeven kat neemt weg van een verdwaalde kat op straat. Om een kattengevecht te stoppen, spuit je de katten met water, klap je in je handen of maak je nog een hard geluid, of gooi je iets zachts, zoals een opgewekte sok, naar hen.

U kunt ook met uw dierenarts praten, die misschien graag een maandelijks betalingsschema voor de gezondheidszorgrekeningen van uw kat regelt. Er zijn momenten waarop gedrags- of medische problemen pas duidelijk zijn als een dier al een tijdje bij CRAN is, daarom kan CRAN de plaatsing van uw kat in een nieuw huis niet garanderen. Tegelijkertijd zijn ze vaak profs op het specifieke ras van uw kat en kunnen ze mogelijk veel sneller een nieuw huis voor hen vinden. Het herplaatsen van uw kat is nooit een prettige ervaring, maar soms is het absoluut noodzakelijk voor het welzijn van uw kat.

Leave Reply

All fileds with * are required