Kunnen huiskatten buiten overleven?

Als soort hebben katten altijd buiten geleefd en gedijen ze op alle soorten locaties, weersomstandigheden en klimaten. Ze zijn goed aangepast aan hun omgeving en weten waar ze voedsel en beschutting tegen de elementen kunnen vinden. Er zijn echter veel manieren waarop u wat extra ondersteuning kunt bieden. Katten kunnen buiten in de hitte overleven, maar niet voor een langere periode.

Hoewel het enorm varieert, afhankelijk van het kattenras, gedijen katten meestal niet in zeer warme klimaten. Ja, huiskatten kunnen buiten in de kou overleven, maar niet voor een langere periode. Ja, huiskatten kunnen buiten een beperkte tijd overleven omdat alle katten geboren jagers zijn die zich voeden met hun inherente impulsen. Ik kan het niet verdragen om zonder hen in huis te blijven, maar mijn ouders nemen me niet serieus als ik zeg dat ik niet kan leven zonder dat ze in de buurt zijn.

Een kat die zijn leven volledig van binnen leeft, leeft doorgaans vijftien tot zeventien jaar, terwijl een kat die een deel van zijn tijd buiten doorbrengt waarschijnlijk een paar jaar van die levensduur zal afscheren. Dus de belangrijkste vraag die bij elke katteneigenaar in je opkomt, is „hoe koud kan een kat overleven? Iedereen die in de winter een wilde kattenkolonie in de buitenlucht voedt, moet ervoor zorgen dat de katten een warme slaapplaats hebben, voldoende voedsel om ze warm te houden en toegang tot zoet water. Maar tegelijkertijd hebben katten een zeer sterk overlevingsinstinct en vinden ze meestal warme plekken om te overleven. Een bos biedt ook niet veel goede schuilplaatsen voor katten, en het is onwaarschijnlijk dat ze in de open lucht slapen.

Hoe lang een binnenkat buiten overleeft, wordt bepaald door het aantal roofdieren in de buurt, parasitaire aanval en besmetting, beschikbaarheid van voedsel of prooien, maar gemiddeld kan een binnenkat 4 tot 7 jaar buiten overleven als er geen roofdieren in de buurt zijn. Als het te koud is om lange tijd buiten te zijn, is het waarschijnlijk te koud voor je kat. Hoewel sommige honden worden gefokt voor koude temperaturen, kunnen katten van welk ras dan ook niet goed tegen koude temperaturen. Als u de levensduur van uw kat probeert te optimaliseren, kunt u hem het beste alleen in het comfort van uw huis houden.

Dat betekent niet dat je haar een volledig verwarmd kattenhuis voor de tuin moet kopen, maar het betekent wel dat je een paar maatregelen moet nemen om te voorkomen dat ze in de kou strandt. Wanneer de gemiddelde dagelijkse temperatuur lager is dan 45° F, raden artsen af om uw kat buiten te laten zonder een warme schuilplaats om te ontsnappen. Over het algemeen kunnen buitenkatten zeker beter omgaan met lagere temperaturen dan binnenkatten, temperaturen onder de 32 graden Fahrenheit zijn niet te verdragen door katten en moeilijk te overleven. Ongeveer 80% van de binnenkatten die buiten overleven, worden uiteindelijk wilde katten en vestigen hun eigen territorium; niettemin kan het lang duren voordat een binnenkat buiten gedijt.

Ze zijn ontworpen om op katten te passen en te voorkomen dat ze los kronkelen, maar ze hebben wel training nodig om uw kat comfortabel en bereid te maken om te lopen.

Leave Reply

All fileds with * are required