Zal huiskat buiten overleven?

Als soort hebben katten altijd buiten geleefd en gedijen ze op alle soorten locaties, weersomstandigheden en klimaten. Ze zijn goed aangepast aan hun omgeving en weten waar ze voedsel en beschutting tegen de elementen kunnen vinden. Er zijn echter veel manieren waarop u wat extra ondersteuning kunt bieden. Katten kunnen buiten in de hitte overleven, maar niet voor een langere periode.

Hoewel het enorm varieert, afhankelijk van het kattenras, gedijen katten meestal niet in zeer warme klimaten. Sinds de uitvinding van kattenbakvulling in de jaren 1940 is er een verschuiving geweest van katten die buiten blijven naar binnen. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat mensen hun katten „binnen” of"buiten” noemen, wat betekent dat ze ofwel binnenshuis wonen of vrij buiten mogen rondlopen. Hoewel sommige katten genieten van hun tijd buiten, is het over het algemeen veiliger voor katten om binnen te worden gehouden.

Katten naar buiten laten kan verschillende gevaren opleveren voor uw geliefde harige familielid en het publiek. Ja, huiskatten kunnen buiten in de kou overleven, maar niet voor een langere periode. Het comfortabelere leven van een binnenkat verlengt zijn levensduur aanzienlijk. Een binnenkat kan 15-17 jaar oud worden, terwijl de levensverwachting voor buitenkatten slechts 2-5 jaar is, volgens onderzoekers van de University of California-Davis.

Er zijn veel meer grote roofdieren die een kat in het bos zouden aanvallen dan in een buitenwijk, en katten zijn slim genoeg om dit te beseffen. Dit is wat u moet weten als u zich ooit hebt afgevraagd of een kat doodvriest of meer wilt weten over hoe u uw kat de hele winter veilig kunt houden. Bovendien, je zou kunnen merken dat je kat iets mee naar huis neemt dat zij beschouwen als een „cadeau een karkas van een dood beest. Ik kan het niet verdragen om zonder hen in huis te blijven, maar mijn ouders nemen me niet serieus als ik zeg dat ik niet kan leven zonder dat ze in de buurt zijn.

De vetreserves van een kat die ongeveer drie dagen zonder eten gaat, zullen worden gebruikt voor energie, net als voor mensen. Als je overweegt een kat in de steek te laten, is het een veel menselijkere optie om een kat achter te laten bij een dierenasiel. Een kat die zijn leven volledig van binnen leeft, leeft doorgaans vijftien tot zeventien jaar, terwijl een kat die een deel van zijn tijd buiten doorbrengt waarschijnlijk een paar jaar van die levensduur zal afscheren. U moet de volwassen kat een paar weken binnen houden als u net naar een nieuw huis bent verhuisd of als de kat onlangs is verhuisd.

Onderzoekers van de University of California-Davis schatten dat binnenkatten 15-17 jaar kunnen leven, terwijl buitenkatten 2-5 jaar kunnen leven. Behalve dat ze zich verloren en verward voelen, zullen verlaten katten moeite hebben om zowel voedsel als een stabiel onderkomen te vinden. Een bos biedt ook niet veel goede schuilplaatsen voor katten, en het is onwaarschijnlijk dat ze in de open lucht slapen. Dat aantal zal naar verwachting stijgen met de toename van „trap-onzijdige release” -programma's, waarin katten worden verlaten om voor zichzelf te zorgen en worden blootgesteld aan een groot aantal gevaren, waaronder besmettelijke ziekten zoals hondsdolheid, builenpest en tyfus.

Leave Reply

All fileds with * are required