Welk dierenasiel?

Een dierenasiel of pond is een plek waar verdwaalde, verloren, verlaten of overgegeven dieren - meestal honden en katten - worden gehuisvest. Het woord pond vindt zijn oorsprong in de dierenponden van landbouwgemeenschappen, waar zwerfvee zou worden geschreven. Elke dierenasiel- en reddingsorganisatie heeft rekeningen te betalen en uw genereuze geldelijke donatie wordt dankbaar geaccepteerd. Donaties kunnen worden gebruikt om de kosten te dekken van dagelijkse activiteiten, benodigdheden, opleiding van personeel, upgrades van dierenhuisvesting, gemeenschapsprogramma's, dierenverrijking en nog veel meer.

Pleeggezinnen vormen de ruggengraat van veel reddingsgroepen zonder een sterk netwerk van pleegaanbieders, reddingsgroepen konden gewoon niet zoveel dieren opnemen. Door gezelschapsdieren gedurende lange tijd in kale kooien op te slaan, ondergaan dieren een veel slechter lot. Honden, katten en alle dieren zijn individuen, geen eigendom, daarom mogen ze nooit worden gekocht bij dierenwinkels, websites of fokkers. Like en volg je lokale dierenasielen en reddingsgroepen op Facebook, nodig vervolgens je vrienden en familie uit om ze ook leuk te vinden en te volgen.

Sociaal bewuste dierenasielen bieden een humaan alternatief om de wrede dierenhandel met uw geld te ondersteunen. Als je eenmaal hebt besloten in welk type huisdier je geïnteresseerd bent, zijn er een aantal websites, zoals The Shelter Pet Project, die de wereld van dieren die wachten op een nieuw huis binnen handbereik brengen. Geen enkel asiel dat echt voor dieren zorgt, mag ooit een dier in nood de rug toekeren, zelfs als dat betekent dat dieren worden opgenomen die ziek, zwaar gewond, agressief, ouder of stervende zijn. Dieren die worden toegelaten tot „no-kill” schuilplaatsen, kunnen maanden, jaren of zelfs de rest van hun leven in kooien worden opgeslagen, waardoor ze elke dag meer teruggetrokken, depressief of agressief worden, waardoor hun kansen op adoptie verder worden verkleind.

Een dierenasiel is een bemande faciliteit waar dakloze dieren en dieren die door de autoriteiten in wreedheidszaken in beslag zijn genomen veiligheid en comfort vinden, worden verzorgd en ter adoptie beschikbaar worden gesteld. Het werk dat uw plaatselijke asiel doet, kan worden belemmerd door een verouderde dierenbestrijdingsverordening of, voor gemeentelijke opvangcentra, een ontoereikend budget. De meeste gemeenschappen hebben een jaarlijkse vergunning nodig voor honden en katten, en velen vereisen dat dieren te allen tijde op het terrein van de bewaarder zijn en dat ze worden gesteriliseerd of gecastreerd. Het adopteren van een diergenoot betekent een langdurige verbintenis aangaan om zijn of haar hele leven voor het dier te zorgen en tijd met het dier door te brengen.

Leave Reply

All fileds with * are required