Is het wreed om je kat weg te geven?

Het is waar; huisdieren zijn een liefdevolle verbintenis en financiële verantwoordelijkheid. Ze worden snel een deel van het gezin en raken gehecht aan hun mensen. Als ze zo snel, zo haastig worden weggegeven, om een of ander excuus, kun je gewoon niet anders dan je vreselijk voelen voor het huisdier en woede jegens de eigenaren. Als u of iemand in uw huis denkt dat ze allergisch kunnen zijn voor uw kat, hoeft u zich geen zorgen te maken, er zijn veel behandelingen beschikbaar om de symptomen te beheersen.

De volgende beste optie is om uw kat over te geven aan de gemeente, een dierenasiel of reddingsorganisatie. Sommige situaties zijn helaas onvermijdelijk, maar in veel gevallen kan herhuisvesting worden vermeden met een beetje hulp en informatie, zodat u uw kat kunt houden. Katten gedragen zich meestal vreemd als ze medische problemen hebben, maar zoals u weet, leven katten in een scenario met meerdere huisdieren op hun voorwaarden. Alleen als laatste redmiddel, als u geen nieuw huis voor uw kat kunt vinden, is het vriendelijker om een dierenarts uw kat te laten euthanaseren in plaats van uw kat te dumpen of in de steek te laten.

Als u echter problemen onderzoekt, zoals hoe u een kat kunt herplaatsen die ongepast plast, zult u misschien verbaasd zijn te horen dat dit soort gedrag eigenlijk symptomen van pijn, ziekte of zelfs stress kan zijn. Probleemgedrag is een veel voorkomende reden waarom mensen ervoor kiezen hun katten op te geven, vooral als dit soort gedrag ongebruikelijk is voor uw kat. Als u moeite heeft om veterinaire zorg voor uw kat te betalen, kunt u overwegen om met uw dierenarts over een betalingsplan te onderhandelen. Dus kies ik er actief voor om mijn beide huisdieren ellendig te houden om mezelf er niet slecht uit te laten zien? Naar mijn mening is dat onverantwoordelijk en wreed.

Sommige mensen kunnen allergische symptomen ontwikkelen wanneer ze voor het eerst met een kat leven, maar merken dat hun symptomen na een paar weken verdwijnen en vaak verdwijnen zodra hun systeem gewend is aan contact met de allergeendeeltjes. Het kan u ook helpen beslissen of er omstandigheden zijn waaronder u ze kunt houden, bijvoorbeeld door probleemgedrag aan te pakken om te voorkomen dat een kat die spuit opnieuw wordt ondergebracht. Ik heb ervaring met alle gezondheidsgerelateerde zaken van katten, gedragsproblemen, verzorgingstechnieken en algemene verzorging van huisdieren. Op dit moment zitten beide katten bij mij op de bank, maar ik heb stinkende plekken in huis waar ik haar spray niet heb kunnen laten schoonmaken en ik word er gek van.

Leave Reply

All fileds with * are required