Voelen katten zich verdrietig als je ze in de steek laat?

Uw kat kan zich helemaal alleen voelen tijdens het verlies van zijn normale routine als u weg bent. Dit wetende, zijn de meeste kattenexperts het erover eens dat katten zich meer dan goed kunnen herinneren dat ze ooit in de steek zijn gelaten door mensen die ze vroeger vertrouwden. De emoties die met die ervaring worden geassocieerd, zijn waarschijnlijk zo sterk, dat de kat die vastgehouden gevoelens jarenlang kan vasthouden. Katten vertonen geen tekenen van verlatingsangst als hun baasjes er niet bij zijn, volgens onderzoek.

Het is niet ongebruikelijk dat kattenbezitters merken dat hun katten zich behoorlijk onverschillig gedragen na terugkeer van vakantie. Sommige katten doen zelfs alsof ze „beledigd” zijn en willen je niet zien. Als je kat niet meer in paniek raakt over deze dingen, kun je even vertrekken en dan voor korte tijd. Breng uw kat naar de dierenarts voor een controle en laat geen lichamelijke symptomen, gedragsveranderingen en veranderingen in uw gezinsleven of dagelijkse routines weg.

Senior Cat Wellness zegt dat katten zich mogelijk tot 10 jaar belangrijke gevoelens en gebeurtenissen kunnen herinneren. Je kat blaft of vernielt de plek niet volledig terwijl je weg bent in dezelfde mate als een hond zou kunnen. Voeg verschillende soorten speelgoed voor katten met angst toe aan je speelsessies en laat je kat hun prooidrift stillen. Hoewel katten en honden in staat zijn om elementaire jachtvaardigheden te gebruiken, zijn veel van deze vaardigheden minder ontwikkeld geworden door domesticatie.

Het komt vaak voor dat verlaten huisdieren in de war raken omdat ze worden achtergelaten, verwijderd uit de enige familie of „peloton” die ze ooit hebben gekend. Zelfs zonder het extra trauma van verlaten worden, kan het één tot zes maanden duren voordat een nieuw geadopteerde kat zich volledig heeft aangepast aan een nieuw leven. Het vinden van alternatieve huisvesting die een huisdier accepteert, kan een moeilijke taak zijn, vooral als het wordt toegevoegd aan de last van het verplaatsen van een heel gezin uit hun vertrouwde woning. Maak uw huis kattenbestendig door gevaarlijke sprays, giftige planten, plastic zakken, scherpe voorwerpen en kabels te verwijderen.

Verhuurders die verlaten dieren ontdekken, kunnen deze melden bij dierencontrole, en ze worden niet beschouwd als de eigenaar of houder van het dier, en ze zullen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de verzorging van het dier. Dierenasielen accepteren zoveel mogelijk van deze verlaten dieren en doen hun best om nieuwe huizen voor hen te vinden. Als je kat op je kleren of je bed plast als je weg bent, ga er dan niet vanuit dat ze je pakken omdat ze hem met rust hebben gelaten. Wanneer de eigenaar niet aanwezig is, wanneer de kat wordt vervoerd, of wanneer de eigenaar terugkeert, kan de kat gedragsproblemen vertonen.

Het doel van vakanties is om leuk te zijn voor mensen, maar door de verandering in routine kunnen ze schadelijk zijn voor katten, waardoor gedragsproblemen en verlatingsangst ontstaan.

Leave Reply

All fileds with * are required