Worden katten depressief als ze in de steek worden

Wanneer een kat een metgezel verliest, of het nu dier of mens is, treurt ze zeker en reageert ze op de veranderingen in haar leven. Ze hebben mogelijk een verminderde eetlust en weigeren te spelen. Katten worden eenzaam en depressief in het geval van scheiding van hun baasjes. Dit kan te wijten zijn aan overlijden of herhuisvesting, en zelfs door een schemawijziging van de eigenaar.

Katten zijn niet zo destructief als honden als ze verdrietig of depressief zijn, dus hun verlatingsangst kan een tijdje onopgemerkt blijven. Kunnen katten depressief worden? Ja, kattendepressie is niet ongewoon. Ze reageren niet goed op veranderingen, of het nu gaat om hun voedsel, je gewoonten of de leefomgeving. Veel voorkomende tekenen van depressie bij katten zijn isolatie, verbergen, gebrek aan verzorging, lethargie en zelfs agressie.

Katten kunnen verdrietig worden als ze opnieuw worden ondergebracht. Een kat die opnieuw wordt ondergebracht, wordt vaak geïntimideerd door het proces van herhuisvesting. Katten kunnen ook hun vorige eigenaren missen en verdrietig of depressief worden. Door de kat geleidelijk in huis te brengen, kunnen ze herstellen en zich aanpassen aan hun nieuwe locatie.

Vraag om een aanbeveling voor een dierenartsgedragsdeskundige voor een behandelplan op maat en geneesmiddelen om uw kat te helpen. Het hele proces kan intimiderend en beangstigend zijn voor uw kat, omdat u ze uit hun territorium en weg van hun huis haalt. Ten slotte, als het tijd is om uw kat opnieuw te huisvesten, moet u de nieuwe eigenaren van uw kat voorzien van enkele van de favoriete speeltjes en lekkernijen van uw kat. Als er geen puzzelvoeder in huis is, overweeg dan om je te verstoppen rond voedsel en lekkernijen die de kat kan vinden.

Zelfs zonder het extra trauma van verlaten worden, kan het één tot zes maanden duren voordat een nieuw geadopteerde kat zich volledig heeft aangepast aan een nieuw leven. Dit betekent dat uw kat uw glimlach kan associëren met aanhankelijke en gelukkige dingen zoals hoofdwrijvingen en maaltijden, waardoor de kat meer zekerheid krijgt om met u te spelen en zelfs van u te houden. De emoties die met die ervaring worden geassocieerd, zijn waarschijnlijk zo sterk, dat de kat die vastgehouden gevoelens jarenlang kan vasthouden. Het probleem is dat katten meestal niet zo destructief zijn als honden, dus verlatingsangst bij katten blijft vaak onopgemerkt totdat het ernstig is.

Katten leren met oefening en ervaring, dus als ze iets van je willen, zullen ze proberen erom te vragen op een manier die hen eerder succesvol heeft gemaakt. Voeg verschillende soorten speelgoed voor katten met angst toe aan je speelsessies en laat je kat hun prooidrift stillen. Katten vernielen misschien niet je hele huis voor zover honden dat kunnen, maar destructief gedrag is niet ongewoon. Geadopteerde katten uit een opvangcentrum zijn vatbaarder voor angst omdat veel situaties ervoor zorgen dat ze een traumatisch moment opnieuw bezoeken, wat angst opwekt.

Sommige katten kunnen zich heel goed aanpassen, maar het kan langer duren voordat een oudere kat zich aanpast en kan depressief worden. Veel eigenaren van herplaatste katten melden dat hun kat een paar dagen, of zelfs weken, rondkeek en hun vorige eigenaren opriep. Voordat u de diagnose stelt en beslist over angstmedicijnen voor katten en mogelijke behandeling, moet u natuurlijk rekening houden met de werkelijke gezondheidsproblemen. Andere triggers zijn onder meer grote veranderingen zoals een verhuizing, de dood van een ander huisdier of een familielid, een vakantie, een nieuwe baby of een wijziging in uw werkschema.

Leave Reply

All fileds with * are required