Waarom katten schuilen?

Een gebrek aan betaalbare en veilige huisdiervriendelijke huisvesting staat bovenaan de lijst met redenen waarom zowel katten als honden zich overgaven aan schuilplaatsen of door hun eigenaren werden herplaatst bij familie en vrienden. Katten zijn het meest populaire gezelschapsdier in de VS. Tientallen miljoenen katten zonder eigendom leven buiten en vertrouwen meestal op mensen om hen van voedsel en onderdak te voorzien. Hun gezelligheid varieert van echt ongesocialiseerde wilde katten tot vriendelijke zwerfkatten die verdwaald zijn geraakt of in de steek zijn gelaten.

De Humane Society of the United States is van mening dat elke kat een leven verdient dat vrij is van honger of dorst, angst en leed, ongemak, pijn, letsel of ziekte en dat katten die hier risico op lopen onze verantwoordelijkheid zijn om voor te zorgen. Ongeacht of ze eigendom zijn of niet, katten die buiten zijn, zijn de belangrijkste oorzaak van overbevolking van katten in gemeenschappen en kunnen van geval tot geval een bedreiging vormen voor het behoud van ten minste sommige soorten dieren in het wild. Laat uw katten steriliseren of castreren. Katten kunnen al op de leeftijd van vijf maanden beginnen met reproduceren, dus ze moeten op die leeftijd of jonger worden gesteriliseerd waar mogelijk.

Katten kunnen elk jaar meer dan één nest hebben, en elk nest draagt bij aan de miljoenen katten in het hele land die strijden om huizen. Elk jaar worden bijna twee miljoen katten geëuthanaseerd in opvangcentra en dierenbestrijdingsfaciliteiten in het hele land. Naast populatiecontrole kan sterilisatie ook onaangenaam gedrag van intacte katten elimineren, zoals vechtende mannelijke katten en vrouwelijke katten die hun voortplantingsseizoen ingaan. Binnenkatten leven langer, zijn meestal gezonder en kunnen enkele van de roofdieren, verwondingen, parasieten en overdraagbare ziekten vermijden waaraan buitenkatten kunnen worden blootgesteld.

Binnenkatten doden geen vogels en andere dieren in het wild. Een buitenverblijf of wandeling aan een harnas en riem kan een kat desgewenst veilige toegang tot buiten bieden, hoewel katten geen toegang tot buiten nodig hebben om een volledig en gelukkig leven te leiden. Zet te allen tijde zichtbare identificatie op uw katten. Onbedoeld ontsnappen is een veelvoorkomend risico voor katten binnenshuis.

Slechts ongeveer 2 procent van de verloren katten die dierenasielen binnenkomen, wordt opgeëist door hun families. Een halsband met zichtbare identificatie is de beste levensverzekering die u kunt kopen. Katten kunnen gemakkelijk en veilig halsbanden met identificatie dragen, en een microchip is een goed back-upmiddel voor identificatie. Microchips alleen zijn niet genoeg, omdat het de zichtbare ID is die mensen onmiddellijk waarschuwt dat de kat eigendom is.

Alle katten, zelfs katten die nooit met andere dieren omgaan of zich buiten wagen, moeten minstens één keer per jaar worden onderzocht en vaccinaties krijgen tegen hondsdolheid en andere ziekten, zoals aanbevolen door hun dierenarts. Regelmatige veterinaire bezoeken, evenals preventieve zorg, zoals katten binnen houden en goede voeding bieden, zijn essentieel om de hoogste kwaliteit van leven voor katten te garanderen. Daartoe ondersteunen we Trap-Neuter-Return (TNR) en soortgelijke sterilisatieprogramma's, wetgeving die niet-dodelijke bevolkingscontrole mogelijk maakt en ondersteunt, en op coalitie gebaseerde benaderingen waarbij gemeenschapsleiders, burgers en belanghebbenden betrokken zijn om effectieve programma's voor het beheer van katten in de gemeenschap te implementeren. Programma's die dodelijke controle proberen te gebruiken om kattenpopulaties te elimineren, zijn onmenselijk, ineffectief en verspillend van schaarse middelen.

In veel gebieden van de VS. Hoewel grote aantallen katten worden geëuthanaseerd in schuilplaatsen, komen de aantallen niet in de buurt van het bereiken van een omslagpunt om kattenpopulaties in de buitenlucht te verminderen. Dit resulteert in een cyclus van inname en euthanasie voor een klein percentage van de totale kattenpopulatie in een bepaalde gemeenschap, met weinig tot geen impact op het totale aantal. Predatie door buitenkatten op vogels en andere dieren in het wild is een echte en legitieme zorg.

Hoewel The HSUS van mening is dat buitenkatten recht hebben op bescherming, is het ook van mening dat populaties in het wild moeten worden beschermd tegen katten. Dat is een van de redenen waarom we TNR actief promoten, en waarom we betrokken zijn geweest bij programma's zoals het verwijderen van wilde katten van San Nicholas Island, Calf. De HSUS ondersteunt geen beheerde kolonies in ecologisch kwetsbare gebieden of in gebieden waar de katten een dreigend risico op schade lopen, zoals slooplocaties of gebieden waar hinderlijke klachten zijn geëscaleerd en onopgelost blijven. De HSUS ondersteunt gezamenlijke inspanningen, zoals op coalitie gebaseerde initiatieven, om kattenpopulaties in de buitenlucht op humane wijze te verminderen en tegelijkertijd bedreigde en bedreigde populaties in het wild te beschermen.

De omvang van het probleem is zo groot, zowel geografisch als in termen van het enorme aantal katten, dat een triagebenadering nodig is om de meest kwetsbare populaties in het wild te beschermen, zoals bedreigde diersoorten op eilanden. Ook moet incrementele vooruitgang worden geboekt bij het aanpakken van schade aan alle soorten wilde dieren die kwetsbaar zijn voor predatie van katten, aangezien ze allemaal inherente waarde hebben. Door het in kaart brengen van natuurgevoelige gebieden, verplaatsing van kattenkolonies of aanpassing van voeding, de oprichting van geschikte heiligdommen en andere innovatieve oplossingen, kunnen de negatieve effecten worden verminderd en uiteindelijk worden geëlimineerd. Elke gemeenschap is anders en er is geen effectieve one-size-fits-all reactie op het beheren van katten uit de gemeenschap (zonder eigendom).

Belanghebbenden moeten samenwerken om programma's te creëren die inspelen op specifieke behoeften en de beschikbare middelen in hun gemeenschap maximaliseren. Hoewel de taak die voor ons ligt complex is, is het niet onmogelijk. Er worden al grote inspanningen geleverd in verschillende steden, dorpen en eilanden in ons land en de wereld. Amerika's favoriete huisdier verdient het om een lang, gezond en humaan leven te leiden, en de HSUS is toegewijd om dat te realiseren.

Katten zijn perfecte metgezellen voor bewoners van appartementen of appartementen. Ze doen hun zaken in kattenbakken, wat elke dag 3 of 4 reizen buiten bespaart in vergelijking met het hebben van een hond. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn meestal erg stil in vergelijking met honden. Ze zijn onderhoudsarm en vermaken zichzelf doorgaans efficiënter dan honden.

Volgens de ASPCA zijn er elk jaar 3,2 miljoen katten te vinden in opvangcentra en hiervan worden jaarlijks ongeveer 860.000 geëuthanaseerd. Het adopteren van een kat helpt niet alleen een van deze vele dieren, op zoek naar een huis, maar opent ook een ruimte voor schuilplaatsen en reddingsgroepen om een andere kat op te nemen. Tot de dag dat de populatie is verminderd en alle katten in liefdevolle huizen wonen, ondersteunt en bevordert The HSUS humaan beheer van kattenpopulaties in de buitenlucht. U kunt elk type kat vinden dat u maar wilt in een opvangcentrum, van kittens tot senioren, kortharig tot langharig, alle maten en kleuren.

Uw dierenartspraktijk of plaatselijke dierenwinkels kunnen ook verwijzingen geven naar reddingsgroepen en velen houden zelf kattenadopties. Een kat uit het asiel mee naar huis nemen kan het gevoel van eenzaamheid voor andere huisdieren verminderen als je weg bent, vooral als je een andere kat of een hond hebt die van katten houdt. Samenvattend helpt het adopteren van een kat uit een dierenasiel de populatie huisdieren te verminderen, meerdere levens te redden en anderen aan om huisdieren uit opvangcentra te adopteren. De HSUS is van mening dat de humane vermindering en uiteindelijke eliminatie van kattenpopulaties zonder eigendom het einddoel moet zijn voor alle TNR-deelnemers en supporters.

Om een kat te adopteren, kun je Petfinder en Adopt-a-Pet bezoeken om katten te vinden in schuilplaatsen en reddingsacties bij jou in de buurt. Als je een andere kat of een kattenvriendelijke hond hebt, kan het meenemen van een andere kat uit een asiel helpen gevoelens van eenzaamheid te verminderen gedurende de dag dat je weg bent. Maar ze zullen gewoon uitgroeien tot volwassenen met persoonlijkheden, en wie weet hoe dat zal zijn? Schuilplaatsen staan vol met veiligere weddenschappen in de vorm van volwassen katten met reeds ontwikkelde persoonlijkheden. Wanneer een kat uit een asiel wordt geadopteerd, geniet de eigenaar automatisch van een levenslange bron van informatie, begeleiding, gezondheidszorg en expertise van opvangmedewerkers en vrijwilligers.

.

Leave Reply

All fileds with * are required